Toiminta

ensi-ilta

3 ensi-iltaa vuodessa

Himolan teatterin toiminta ei rajoitu vain kesään, sillä aktiivinen harrastajaporukka valmistaa kolme ensi-iltaa vuodessa. Yhden kesäksi Lystmettään ja kaksi sydäntalven ensi-iltaa työväentalolle Yläneen keskustaan. Himolan teatteri toimii osana Uudenkartanon kyläyhdistystä. Himolan teatterin juuret ovat kesäteatterissa.

Teatterin tekijät

teatteri harrastuksena

Aktiivinen harrastajaporukka

Menestyneeseen näytelmäkauteen ei riitä ainoastaan hyvä teksti eikä onnistunut ohjaus, vaikka nämä teatterin kulmakiviä ovatkin. Näyttelijät ja heidän innostunut asenteensa ovat avainasemassa. Himolassa teatteria on tekemässä iso ja sitoutunut harrastajaporukka, ja he antavat itsestään kaiken!

Historia

Himolan koski

Teatteria jo yli 30 vuotta

Heinäkuussa 1983 oli Himolan teatterin ensimmäinen ensi-ilta. Himolan kosken ympäristöön oli Uudenkartanon kyläyhdistyksen voimin muutama vuosi aikaisemmin rakennettu tanssilava. Teatteria varten rinteiselle tontille rakennettiin katsomo ja Arolan asuinrakennuksesta puretuilla rakennusmateriaaleilla pieni punainen mökki kulissirakenukseksi. Viimeinen esityskausi Himolan kosken tontilla oli vuonna 1992. Vuonna 1993 koitti muutto niin kutsutulle "palaneen koulun" tontille.

Esitetyt näytelmät

esitetyt näytelmät

Menneet vuodet

Himolan teatteri on toiminut aktiivisesti, lähes tauotta, 80-luvun alkupuolelta saakka. Mukaan on mahtunut kymmeniä tuotantoja, niin kesäteatteria, talviteatteria aikuisille kuin lastennäytelmiäkin. Ohjelmistossa on ollut kantaesityksiä, komediaa, tragediaa ja klassikkoja. Mitä kaikkea menneet vuodet ovat tarjonneetkaan? Muistatko vielä, mikä oli kautta aikain ensimmäinen näytelmä Himolassa? Tai mitä esitettiin vaikkapa vuonna 1994 teatterin kotiuduttua Himolan koskelta Lystmettään? Entä mitä kaikkea on nähty ja koettu lastenteatterissa, tai aikuisten talviteatterissa vuosien mittaan? Katso lista näytelmistä alta, ja tutustu myös kuvagalleriaamme Flickr -palvelussa!